کنترل مدارات الکترونیک با استفاده از امواج رادیویی
استفاده از امواج رادیویی نیز بعنوان یکی از انواع روشهای کنترل از راه دور در مدارات الکترونیک می باشد.
در این روش به علت استفاده از امواج رادیویی و انتشار این امواج در همه جهات، دیگر هیچ لزومی به وجود دید مستقیم بین فرستنده و گیرنده نمی باشد و حتی این امواج می توانند از موانعی مانند دربها و دیوارها نیز عبور کنند.
ما در مقاله ای در زمینه انواع روشهای کنترل از راه دور صحبت کردیم.
در این روش از امواج رادیویی در فرکانس های مختلفی می توان بهره برد. رایج ترین فرکانس های مورد استفاده 315MHz و 433MHz می باشند برای هر دو فرکانس ماژول های گیرنده و فرستنده به صورت آماده در بازار موجود می باشد.
این ماژول ها با روش های مختلفی داده ها را مدوله می کنند اما رایج ترین نوع آن ها مدولاسیون ASK می باشد.
گیرنده و فرستنده:

در این روش سه مدل رایج برای کدگذاری داده ها وجود دارد که هر یک از آن ها به طور مختصر بررسی می کنیم.
روش کدگذاری ثابت (Fix Code)
در این روش از آی سی های 2262PT و PT2272 در فرستنده و گیرنده استفاده می شود.
در گیرنده تعدادی پایه آدرس دهی وجود دارد که هر یک از آن ها می توانند به زمین یا VCC وصل شوند یا معلق باشند.
همچنین یک مقاومت بین دو پایه 15 و 16 آی سی گیرنده قرار می گیرد که لازم است مقاومت متناسب آن در گیرنده هم بین پایه های مذکور قرار گیرد ( برای تعیین مقاومت های مناسب گیرنده و فرستنده، به دیتاشیت این آی سی ها مراجعه گردد)

برای هماهنگی بین گیرنده و فرستنده لازم است پایه های آدرس در گیرنده و فرستنده نظیر به نظیر به صورت یکسان وصل شده باشد و فرکانس ماژول های گیرنده و فرستنده متصل شده به آنها نیز یکسان بود و همچنین از مقاومت های مناسب در پایه های 15 و 16 در فرستنده و گیرنده استفاده شده باشد.
پایه های pt2262
هم عینا مشابه 2272 می باشد و پایه 14 آن بایستی به ماژول فرستنده متصل شود و مقاومت متناسب بین گیرنده و فرستنده باید به پایه های 15 و16 متصل شود،در این صورت وضعیت پایه های 10-13 در فرستنده عینا به 10-13 گیرنده انتقال خواهد یافت.
با اتصال پایه های مذکور در گیرنده، به میکروکنترلر و اتصال پایه های مذکور در فرستنده به 4 عدد کلید، میتوان با فشردن هر کدام ازکلیدها ، عملکردی را در مدار گیرنده رقم زد.
به جای مدار فرستنده میتوان از ریموت های کد فیکس موجود در بازار استفاده کرد و فقط قسمت مربوط به گیرنده را ساخت.
برد مفید این روش بستگی به کیفیت و قدرت ارسال ماژول های گیرنده و فرستنده دارد، اما معمولاً از حدود 100 متر تجاوز نمی کند.

مزیت این روش عدم نیاز به دید مستقیم بین گیرنده و فرستنده و همچنین سادگی کار با آن است و عیب این روش هم نیاز به قطعات جانبی مثل PT2262 و یا PT2272 و یا قطعات مشابه می باشد و همچنین عیب دیگر نیز محدودیت در تعداد بیت های ارسالی است.
روش کدلرن (Code Learn) …
ادامه دارد.
شما میتوانید سوالات و نظرات خود را در زیر همین مطلب به اطلاع ما برسانید.